12 Mayıs 2021 Çarşamba

Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi

 

Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 diş sarımsak
  • 1.5 litre su (Çorbanız pişince koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
  • 1 adet havuç
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 avuç tel şehriye
  • Tuz

Servis İçin

  • Tereyağ-sıvı yağ karışımı
  • Pul biber
  • Dereotu

    Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Yoğurt, un, yumurta ve yarım litre suyu bir karıştırma kabına alıp güzelce karıştıralım.   dilerseniz bu karışımı süzgeçten geçirip tencereye ekleyebilirsiniz. Ben direk tencerede yapıyorum süzgeçten geçirmeden.
  • Kalan suyu da tencereye ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Karıştırmayı bırakmayın ki çorbamız kesilmesin. Çorba kaynamaya başlayınca ezilmiş sarımsağı ve tel şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
  • Çorbamız kaynarken başka bir tavaya sıvı yağı alıp rendelediğimiz havuçları kavuralım.
  • Havuçlar kaynayıp yumuşadığı zaman kaynayan çorbamıza ekleyelim. Tuz ilavesini yapalım ve 5 6 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
  • Üzeri için yaktığımız pul biberli yağı çorbamızın üzerine gezdirelim. Dilerseniz dereotu ile servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder