Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 diş sarımsak
- 1.5 litre su (Çorbanız pişince koyulaşırsa sıcak su ilavesi yapabilirsiniz)
- 1 adet havuç
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 avuç tel şehriye
- Tuz
Servis İçin
- Tereyağ-sıvı yağ karışımı
- Pul biber
- Dereotu
Havuçlu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yoğurt, un, yumurta ve yarım litre suyu bir karıştırma kabına alıp güzelce karıştıralım. dilerseniz bu karışımı süzgeçten geçirip tencereye ekleyebilirsiniz. Ben direk tencerede yapıyorum süzgeçten geçirmeden.
- Kalan suyu da tencereye ilave edip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Karıştırmayı bırakmayın ki çorbamız kesilmesin. Çorba kaynamaya başlayınca ezilmiş sarımsağı ve tel şehriyeyi ekleyip karıştıralım.
- Çorbamız kaynarken başka bir tavaya sıvı yağı alıp rendelediğimiz havuçları kavuralım.
- Havuçlar kaynayıp yumuşadığı zaman kaynayan çorbamıza ekleyelim. Tuz ilavesini yapalım ve 5 6 dakika kadar daha kaynattıktan sonra ocağı kapatalım.
- Üzeri için yaktığımız pul biberli yağı çorbamızın üzerine gezdirelim. Dilerseniz dereotu ile servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder