10 Mayıs 2021 Pazartesi

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi

 

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 g tel kadayıf
  • 6 yemek kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 250 g çam balı
  • 250 ml ılık su
  • 250 g labne peyniri
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • Taze çilek
  • Taze kekik

Bal Şerbetli, Labne Ve Çilekli Tel Kadayıf Nasıl Yapılır?

  • 3 farklı boy tavaya tereyağını ve tel kadayıfı pay edip üzerini elinizle bastırın. Kadayıf tavanın şeklini alsın. Her iki yüzünü de bu şekilde kısık ateşte kızartın.
  • Bal ve suyu karıştırıp şerbet hazırlayın. Kadayıflar oda sıcaklığına gelince ılık şerbeti üzerlerine dökün.
  • Labne peyniri ile pudra şekerini bir kaseye alarak krema kıvamında çırpın. 
  • Kremayı miktarına arzunuza bağlı olarak kadayıfların üzerine yayın. Taze çilek ve kekik ile süsleyerek servis edin. Arzuya göre pasta şeklinde üst üste yerleştirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder