Malzemeler
- Yarım paket makarna
- 1 parça tavuk göğsü
- Su
- Tuz
Beşamel sosu için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı soğuk süt
- 1 çay kaşığı sebzeli baharatlı çeşni (çok yakışıyor)
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
Üzeri için;
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- Maydanoz
Yapılışı
- Makarna ve tavukları haşlayalım. Ben önce tavukları haşladım ve haşladığım tavuk suyuna bir miktar tuz atıp, bu tavuk suyuyla makarnayı haşladım, çok daha lezzetli oluyor.
- Tavukları didikleyip, bir borcama tavuğu ve makarnayı alalım.
- Beşamel sos için; bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alıp, eritelim.
- Üzerine unumuzu koyalım ve un iyice köpürene kadar yani kokusu çıkana kadar karıştıralım.
- Bir elimize çırpma aparatını, diğer elimize de sütü alıp yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice çırpalım.
- Sonra çeşniyi, tuzu, karabiberi de ekleyip, kaynayana ve hafif katılaşıncaya kadar karıştıralım.
- Sonra beşamel sosunu borcamdaki makarna ve tavuğa ekleyip, hepsini iyice karıştıralım.
- En son da kaşar rendesini en üstüne eşit koyalım ve 200 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
- Pişen tavuklu fırında makarnamız servise hazır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder