6 Mayıs 2021 Perşembe

Beşamel Soslu Tavuklu Fırında Makarna Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım paket makarna
  • 1 parça tavuk göğsü
  • Su
  • Tuz

Beşamel sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 çay kaşığı sebzeli baharatlı çeşni (çok yakışıyor)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • Maydanoz

    Yapılışı

  • Makarna ve tavukları haşlayalım. Ben önce tavukları haşladım ve haşladığım tavuk suyuna bir miktar tuz atıp, bu tavuk suyuyla makarnayı haşladım, çok daha lezzetli oluyor.
  • Tavukları didikleyip, bir borcama tavuğu ve makarnayı alalım.
  • Beşamel sos için; bir tencereye tereyağını ve sıvı yağını alıp, eritelim.
  • Üzerine unumuzu koyalım ve un iyice köpürene kadar yani kokusu çıkana kadar karıştıralım.
  • Bir elimize çırpma aparatını, diğer elimize de sütü alıp yavaş yavaş sütü ekleyerek iyice çırpalım.
  • Sonra çeşniyi, tuzu, karabiberi de ekleyip, kaynayana ve hafif katılaşıncaya kadar karıştıralım.
  • Sonra beşamel sosunu borcamdaki makarna ve tavuğa ekleyip, hepsini iyice karıştıralım.
  • En son da kaşar rendesini en üstüne eşit koyalım ve 200 derecelik fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
  • Pişen tavuklu fırında makarnamız servise hazır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder