6 Mayıs 2021 Perşembe

Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi

 

Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanya;

  • 5 oda sıcaklığında yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket tozu

Pastacı kreması;

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 kaşık şeker
  • İsterseniz birkaç parça beyaz çikolata
  • 1 pk vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tane muz

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • Çilek ya da ne ile süslemek isterseniz
  • İstediğiniz meyve
  • Ben beyaz çikolata rendeledim isterseniz beyaz çikolata

    Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle tüm malzemeleri hazırlayın.
  • Pandispanya için fırını 170° fanlı ayara açın.
  • Pandispanya için un, nişasta, vanilya, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
  • Başka bir kapta beş ılık yumurtayı çırpın, üzerine ılık suyu ekleyin ve köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın.
  • Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde çırpın.
  • Tahta kaşık veya spatula alın ve yumurta şeker karışımına yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin.
  • Aşağıdan yukarıya doğru iyice unu yedirin.
  • Hızlı olmayın yoksa söner.
  • Dibine yağlı kağıt koyulmuş kenarları yağlanmış kelepçeli kalıba harcı dökün.
  • Birkaç defa yere vurun ki kabarcık olmasın.
  • Fırına verin ve asla kapağını açmayın (30 dakikada pisecektir ama kontrol edin fırından fırına fark edebilir).
  • Pandispanya fırındayken bir yandan kremayı hazırlayın, un, şeker ve nişasta üzerine sütü ekleyin ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine vanilya ve tereyağını atıp kapatın.
  • Ağzını streç film ya da kapak ile kapatarak soğutursanız üzerinde tabaka oluşmaz.
  • Bir yandan süt ve kremşantiyi çırpın, krem şantiyi soğuyup iyice sertleşmesi için dolaba koyun.
  • Keki çıkardıktan sonra soğuması için bırakın, soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ip yardımı ile ortadan kesin.
  • Soğuyan kremanın içine iki parça beyaz çikolata atın -isteğe bağlı- bir muz birkaç çilek dilimleyin.
  • Keki süt ile biraz ıslatın ve kremayı içine yayın, üzerini kapatın. Kekin üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
  • Üzerini zevkinize göre meyveler ve çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 🤤.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder