Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanya;
- 5 oda sıcaklığında yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket tozu
Pastacı kreması;
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı un
- 2.5 su bardağı süt
- 3 kaşık şeker
- İsterseniz birkaç parça beyaz çikolata
- 1 pk vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tane muz
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- Çilek ya da ne ile süslemek isterseniz
- İstediğiniz meyve
- Ben beyaz çikolata rendeledim isterseniz beyaz çikolata
Pastahaneleri Aratmayan Çilekli/Meyveli Yaş Pasta (Mutlaka Deneyin Harika Bir Lezzet) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle tüm malzemeleri hazırlayın.
- Pandispanya için fırını 170° fanlı ayara açın.
- Pandispanya için un, nişasta, vanilya, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.
- Başka bir kapta beş ılık yumurtayı çırpın, üzerine ılık suyu ekleyin ve köpük köpük olana kadar 5 dakika çırpın.
- Yavaş yavaş şekeri ekleyin ve 5 dakika da bu şekilde çırpın.
- Tahta kaşık veya spatula alın ve yumurta şeker karışımına yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin.
- Aşağıdan yukarıya doğru iyice unu yedirin.
- Hızlı olmayın yoksa söner.
- Dibine yağlı kağıt koyulmuş kenarları yağlanmış kelepçeli kalıba harcı dökün.
- Birkaç defa yere vurun ki kabarcık olmasın.
- Fırına verin ve asla kapağını açmayın (30 dakikada pisecektir ama kontrol edin fırından fırına fark edebilir).
- Pandispanya fırındayken bir yandan kremayı hazırlayın, un, şeker ve nişasta üzerine sütü ekleyin ve orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Kaynamaya başlayınca üzerine vanilya ve tereyağını atıp kapatın.
- Ağzını streç film ya da kapak ile kapatarak soğutursanız üzerinde tabaka oluşmaz.
- Bir yandan süt ve kremşantiyi çırpın, krem şantiyi soğuyup iyice sertleşmesi için dolaba koyun.
- Keki çıkardıktan sonra soğuması için bırakın, soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ip yardımı ile ortadan kesin.
- Soğuyan kremanın içine iki parça beyaz çikolata atın -isteğe bağlı- bir muz birkaç çilek dilimleyin.
- Keki süt ile biraz ıslatın ve kremayı içine yayın, üzerini kapatın. Kekin üzerine soğuyan krem şantiyi sürün.
- Üzerini zevkinize göre meyveler ve çikolatalar ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤤.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder