3 Mayıs 2021 Pazartesi

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi

 

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket güllaç yaprağı (12 yaprak)
  • 2 litre süt
  • 400 gr şeker
  • 100 gr. beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı gül suyu
  • 500 gr çilek
  • 500 gr frambuaz
  • 100 gr toz fıstık

Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sütü ve şekeri kaynatıp sonra çikolatamızı ilave ediyoruz.
  • Süt, şeker ve çikolata karışımlı şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  • Şerbet eli yakmayacak seviyeye geldiğinde, kullanıma hazır demektir.
  • Güllaç yapraklarımızı ayrı bir kapta şerbetle ıslatıp borcama diziyoruz.
  • Yaprakların yarısını şerbetleyip borcama dizdikten sonra, arasına dilimlenmiş çilek, frambuaz ve fıstık koyuyoruz.
  • Tekrar geri kalan güllaç yapraklarını ıslatıp aynı şekilde borcama diziyoruz.
  • Kalan sütü, güllaç yapraklarına yedirerek döküyoruz.
  • Dinlenen güllacı süsleyerek porsiyonlarına ayırıyoruz. Afiyet olsun.

Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
  • Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
  • Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
  • Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
  • Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder