Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç yaprağı (12 yaprak)
- 2 litre süt
- 400 gr şeker
- 100 gr. beyaz çikolata
- 1 tatlı kaşığı gül suyu
- 500 gr çilek
- 500 gr frambuaz
- 100 gr toz fıstık
Beyaz Çikolata Şerbetli Frambuazlı Güllaç Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sütü ve şekeri kaynatıp sonra çikolatamızı ilave ediyoruz.
- Süt, şeker ve çikolata karışımlı şerbeti soğuması için oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Şerbet eli yakmayacak seviyeye geldiğinde, kullanıma hazır demektir.
- Güllaç yapraklarımızı ayrı bir kapta şerbetle ıslatıp borcama diziyoruz.
- Yaprakların yarısını şerbetleyip borcama dizdikten sonra, arasına dilimlenmiş çilek, frambuaz ve fıstık koyuyoruz.
- Tekrar geri kalan güllaç yapraklarını ıslatıp aynı şekilde borcama diziyoruz.
- Kalan sütü, güllaç yapraklarına yedirerek döküyoruz.
- Dinlenen güllacı süsleyerek porsiyonlarına ayırıyoruz. Afiyet olsun.
Beyaz Çikolatalı Güllaç Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Şerbet kesinlikle ne çok soğuk, ne de kaynar olmalı. Eli yakmayacak sıcaklıkta olması gerekir.
- Eğer şerbet soğuk olursa tatlımız kabarmaz, eğer çok sıcak olursa tatlımız hamur kıvamına gelir.
- Güllaç yapraklarını borcama dizerken ara katlarına mutlaka süt gezdirin. Bu sayede daha iyi kabaracaktır.
- Tatlıyı hazırladıktan sonra en az 1 saat dinlendirin.
- Verilen ölçülerden 12 kişilik beyaz çikolatalı güllaç hazırlayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder