Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg mantar (istiridye mantarı tercih edebilirsiniz)
- 50 gr tereyağı
- 2 dal frenk soğanı ya da taze soğan
- 3-4 dal maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Mantar Sote Nasıl Yapılır?
- Mantarların temizlendiğinden emin olun. Taze otları ince kıyın.
- Bir tavaya tereyağını alın ve eritin. Artından mantarları atın ve suyunu kaybetmeden pişmesini sağlayın.
- Önce suyunu çekecek ardından yağı kalıncaya dek soteleme işlemine devam edin ardından taze baharatları ve tuz ve karabiberi ekleyerek tavadan alın. Afiyet olsun.
1 Porsiyon Mantar Sote Kaç Kalori?
- Bir porsiyon mantar sote, ortalama 190 kalori değerindedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder