Beyran Çorbası (Gaziantep) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg kuzu incik
- 2 çay bardağı pirinç
- 5~6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 tatlı kaşığı biber salçası
- 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 8 diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Beyran Çorbası (Gaziantep) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın.
- Haşladığınız eti küçük parçalar halinde didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın.
- Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Beyran Çorbasının Püf Noktaları Nelerdir?
- Çorbanın lezzetini arttırmak için et suyu ile haşlayabilirsiniz.
- Pirinci ilave etmeden önce sudan geçirip süzün. Bu sayede nişasta miktarını azaltabilirsiniz.
- Kullanacağınız sarımsakları ezin ve suyunu çorbaya ilave edin.
- Kırmızı et sevmeyenler, standart tarifi tavuk eti ile hazırlayabilir.
- Çorbayı servis ederken üzerini baharatlar ile tatlandırın ve limon suyu ekleyin.
1 Porsiyon Beyran Çorbası Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan beyran çorbasının bir porsiyonu, yaklaşık 360 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder