Patlıcan Soslu Sebze Graten Tarifi İçin Malzemeler
- 1 küçük brokoli
- 1 küçük karnabahar
- 150g mısır
- 2 patlıcan
- 2,5 yemek kaşığı un
- 300ml soya sutu
- Tuz
- 50g soya kıyma
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 400ml kaynar su
- 1 kuru soğan
- 2 tepeleme yemek kaşığı salça
- Tuz
- Trakya çiftliği vegan pizza peyniri
Patlıcan Soslu Sebze Graten Tarifi Yapılışı
- Brokoliyi ve karnabaharı uygun büyüklükte doğrayıp karıştırma kabına alın. Mısırı ekleyin.
- Beşamel sos için patlıcanları közleyin.
- Unu, sütü ve tuzu tencereye alın ve ısınana kadar karıştırın.
- Patlıcanları ekleyip hepsini birlikte rondodan geçirin ve 1 dk daha pişirin.
- Bu sosu sebzelerle karıştırın. Sebzeleri büyük borcama dökün.
- Domates sos yapımına geçin. Bir tencerede soğanı yemeklik doğrayın ve yağda kavurun.
- Salçayı, tuzu ve soya kıymasını ekleyip karıştırın. Suyu ekleyin.
- Biraz koyulaşana kadar pişirin. Bunu da rondodan geçirin. Oluşan karışımı sebzelerin üzerine dökün. Onun da üzerine peynir serpin.
- 180 derecelik fırında 30dk pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder