29 Mayıs 2021 Cumartesi

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi

 

Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi başına 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Kişi başına 1 su bardağı soğuk su
  • Tuz
  • İsteğe bağlı olarak, süt veya soda
    Bol Köpüklü Ayran Yapımı Tarifi Yapılışı;Ayran ramazan sofralarımızın vazgeçilmezi. Ayran yapmanın da tarifi mi olurmuş dediğinizi duyar gibiyim 😃😃

    Unutmayın hayat ayrıntıda gizlidir ve tabi ki bol köpüklü nefis bir ayran yapmanın yolu da ayrıntılarda 😂😂 Buyurun evde bol köpüklü nefis ayran yapmanın inceliklerine 😊😊

    Yoğurt ve su derin bir sürahiye alınır. Damak tadına göre tuz eklenir. İlk olarak uzun bir kaşıkla bir iki tur karıştırılır. Ardından blenderla homojenize olup iyice köpürene dek çırpılır. Yoğurdun tortu olarak dibe çöküp pütür pütür kalmaması için blenderi bir iki defa durdurup dibinden kaşıkla karıştırmak gerek. Blenderla ne kadar çok çırpılırsa o kadar bol köpük elde edilir. 😉😉 İyice karıştırdığınızda blendırı ayranın yüzeyine yakın çalıştırırsanız çok daha fazla köpük oluşacaktır. Birkaç detay 👇

    🌟🌟Köy Ayranı, açık ayran olarak tabir edilen hafif ekşimsi bir tada sahip olan ayran lezzetinden hoşlanıyorsanız ayranınızı su yerine soda kullanarak hazırlayabilirsiniz. ( Su-soda karışık da olabilir. )

    🌟🌟 Hazır ayran lezzetinde tatlı ayran seviyorsanız ayranınızı yarı yarıya su-süt karışımıyla hazırlayabilirsiniz.

    🌟🌟Yoğurdunuz üzerinde veya kenarında yeşil su birikmiş ise ayran yaparken bu suyu kullanın. ( Yoğurdunuz doğal yoğurt ise bu su B 12 vitaminin en saf halidir). Yalnız yoğurt ölçüsü olarak değil su olarak hesaplayıp kullanın.

    🌟🌟Ben kendi mayaladığım yoğurdu kullanıyorum ayran yaparken. Mayalarken tuz kullandığım için ayran da tuz kullanmıyorum. Bana yeterli geliyor.

    🌟🌟Taze nane de kuru nane de ayrana çok güzel bir aroma veriyor. Buz kalıpları içine nane yaprakları koyup su ekleyip dondurursanız naneli buzlar elde etmiş olursunuz. Bu buz kalıplarını ayranda, limonatada rahatlıkla kullanabilirsiniz. 👌👌

    🌟🌟Ayrana salatalık aromasını da çok yakıştırıyorum. Ayranınızı yapıp hazırladıktan sonra içine iri salatalık dilimleri atıp bekletirseniz bu aromaya da kolaylıkla ulaşılabilirsiniz 😉😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder