11 Mayıs 2021 Salı

Doyuran Pasta Tarifi

 

Doyuran Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 paket Saklıköy Tam Buğdaylı Sade Bisküvi
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 25 gram kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)

İçerisine;

  • Ceviz

    Doyuran Pasta Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bisküvilerimizi rondodan geçirerek un haline getirelim.
  • Ardından derin bir kap içerisine süt, pudra şekeri, kakao, vanilya ve tereyağını alalım, çırpıcı yardımı ile güzelce çırpalım.
  • Hazırladığımız karışıma un haline getirdiğimiz bisküvileri ve iri kıyılmış cevizi de ilave ederek malzemelerimizi karıştıralım.
  • Tezgahın üzerine bir parça streç film serelim ve hazırladığımız karışımızı üzerine alalım.
  • Harcımızı streç filme saralım ve elimizle yuvarlayarak silindir şeklini verelim.
  • Hazırladığımız pastayı 1 saat kadar dondurucuda bekletelim.
  • Sürenin sonunda dondurucudan alalım ve pastamızı dilimlere ayırarak dilediğimiz şekilde süsleyelim. Ben eritilmiş bitter ve sütlü çikolataya batırıp daha sonra iri çekilmiş antep fıstığına batırdım ancak siz dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder