Malzemeler
- 3 adet Banvit Piliç Schnitzel
- Kıvırcık
- Kaşar peyniri rendesi
- Domates
- 4 adet lavaş
- Sıvı yağ
Sosu için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 yemek kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı paprika sos
- 1 diş sarımsak
Yapılışı
- Ocağa alınan uygun bir tavaya sıvı yağ eklenerek kızdırılır.
- Ardından schinitzeller tavaya alınarak her iki yüzü de 2’şer dakika, hafif rengi dönene kadar kızgın yağda kızartılır. Kızaran schinitzeller ayrı bir tabağa alınır.
- Sosu için uygun bir kaseye yoğurt, mayonez, ketçap, paprika sos ve sarımsak alınarak karıştırılır.
- Daha sonra schinitzeller küçük küpler halinde kesilir.
- Lavaş tezgaha alınır, ortasına kadar kesik atılır. Hazırlanan sostan alt köşeye sürülür.
- Üzerine küp küp doğranan schinitzeller yerleştirilir. Yan tarafına rendelenen kaşar peyniri, alt köşeye de kıvırcık marul ve domates dilimleri yerleştirilir.
- Lavaş alt köşeden başlanarak katlanır. Tüm malzemeler bitene kadar bu işleme devam edilir.
- Son olarak wrapler ısınan izli tavada, içerisindeki kaşar peynirler eriyene kadar ısıtılır.
- Peynirleri eriyen tavuk wrapler servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder