Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler
- 360 gram beyaz un
- 240 gram tam buğday unu
- 360 ml ılık su
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı ekşi maya
Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi Yapılışı
- Eksi mayayı ben evde hazırlamıştım.
- 1 hafta besleyerek ürettim.
- 50 gram tam buğday unu 50 gram beyaz un ve suyu kek kıvamında bir hamur olacak şekilde karıştırıyoruz.
- Hergün 1 kahve fincanı beyaz unla besliyoruz. Metal kaşık değdirmiyoruz.
- Benim kullanmış olduğum maya yaklaşık 10 günlüktü.
- Hamuru yapmak için tüm malzemeyi karıştırarak yoğuruyoruz ele yapışmayacak bir hamur olacak. Yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde eşit parçalara ayırıyoruz.
- Un serperek oklavayla açıyoruz.
- Tavayı ocakta ısıtıyoruz. Orta ısıda göz göz olana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder