9 Mayıs 2021 Pazar

Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi

 

Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi İçin Malzemeler

  • 360 gram beyaz un
  • 240 gram tam buğday unu
  • 360 ml ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı ekşi maya

    Ekşi Mayalı Tam Buğday Unundan Minik Lavaşlar Tarifi Yapılışı

  • Eksi mayayı ben evde hazırlamıştım.
  • 1 hafta besleyerek ürettim.
  • 50 gram tam buğday unu 50 gram beyaz un ve suyu kek kıvamında bir hamur olacak şekilde karıştırıyoruz.
  • Hergün 1 kahve fincanı beyaz unla besliyoruz. Metal kaşık değdirmiyoruz.
  • Benim kullanmış olduğum maya yaklaşık 10 günlüktü.
  • Hamuru yapmak için tüm malzemeyi karıştırarak yoğuruyoruz ele yapışmayacak bir hamur olacak. Yaklaşık 1 saat mayalamaya bırakıyoruz.
  • Ceviz büyüklüğünde eşit parçalara ayırıyoruz.
  • Un serperek oklavayla açıyoruz.
  • Tavayı ocakta ısıtıyoruz. Orta ısıda göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder