Elmalı Pastane Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram yumuşak tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı dolusu yoğurt
- 1 paket vanilya
- 4-4, 5 su bardağı un
İç harcı için;
- 4 adet orta boy elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
- File badem
Elmalı Pastane Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
- Öncelikle iç harcı için elmaları soyup, rendeliyoruz.
- Tavaya alıp üzerine toz şekeri ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu tamamen çekince ocaktan alalım ve tamamen soğuyunca üzerine tarçın ilave edelim.
- Hamur malzemelerini yoğurma kabına alalım.
- Ele yapışmayan oldukça yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan büyük bir parça alıp, üzerine yağlı kağıt sererek merdane ile açalım.
- Daha sonra ister bardak ile ister yuvarlak bir kalıp ile şekil verelim.
- İç harcından bir tatlı kaşığı kadar ilave edelim ve görüntülerdeki gibi kapatalım.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Ben şekerli kurabiyelerde tepsiyi yağlamadan kullanıyorum yapışma olmaz.
- Hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürülür.
- Çatal ile çizik atılır ve üzerine file badem eklenir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fansız fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Afiyet şifa olsun inşallah 💞.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder