Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır yağı
- 2 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 500g Beyaz Peynir
- Maydanoz
- 6 adet yufka
Üzeri için;
- Susam
- Çörek otu
Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı
- Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta, mısır yağı, süt ve tuzu alalım, çırpıcı yardımı ile güzelce çırpalım.
- Ardından böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Beyaz peynirimizi tabağa alalım ve çatal yardımı ile güzelce ezelim.
- Üzerine ince ince kıydığımız maydanozumuzu ekleyerek karıştıralım.
- Yağladığımız fırın tepsisine yufkamızdan bir tanesini kenarları dışarı taşacak şekilde serelim ve hazırladığımız sostan fırça yardımı ile güzelce sürelim. Sonrasında tepsimize kenarları dışarı taşmayacak şekilde tekrar yufka yerleştirip soslama işlemimizi 3 kere daha tekrarlayalım.
- Peynirli iç harcımızı yufkamızın üzerine güzelce serpiştirelim.
- Tekrardan aralarına sostan sürerek 2 yufkamızı da peynirli harcın üzerine yerleştirelim.
- Kenarlarda kalan yufka parçaları ile böreğimizin üzerini kapatalım ve kalan sosumuzu üzerine sürelim.
- Sosumuzu sürdükten sonra bıçak yardımı ile böreğimizi dilimleyelim ve üzerine susam ve çörekotu serpelim.
- 180°C fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişmeye bırakalım.
- Pişen tepsi böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder