2 Mayıs 2021 Pazar

Tepsi Böreği Tarifi

 

Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır yağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 500g Beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • 6 adet yufka

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörek otu

    Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  • Böreğimizin sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, yumurta, mısır yağı, süt ve tuzu alalım, çırpıcı yardımı ile güzelce çırpalım.
  • Ardından böreğimizin iç harcını hazırlayalım. Beyaz peynirimizi tabağa alalım ve çatal yardımı ile güzelce ezelim.
  • Üzerine ince ince kıydığımız maydanozumuzu ekleyerek karıştıralım.
  • Yağladığımız fırın tepsisine yufkamızdan bir tanesini kenarları dışarı taşacak şekilde serelim ve hazırladığımız sostan fırça yardımı ile güzelce sürelim. Sonrasında tepsimize kenarları dışarı taşmayacak şekilde tekrar yufka yerleştirip soslama işlemimizi 3 kere daha tekrarlayalım.
  • Peynirli iç harcımızı yufkamızın üzerine güzelce serpiştirelim.
  • Tekrardan aralarına sostan sürerek 2 yufkamızı da peynirli harcın üzerine yerleştirelim.
  • Kenarlarda kalan yufka parçaları ile böreğimizin üzerini kapatalım ve kalan sosumuzu üzerine sürelim.
  • Sosumuzu sürdükten sonra bıçak yardımı ile böreğimizi dilimleyelim ve üzerine susam ve çörekotu serpelim.
  • 180°C fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişmeye bırakalım.
  • Pişen tepsi böreğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder