Malzemeler
- 7 adet Banvit Dondurulmuş Piliç Izgara Tava
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
Diğer Malzemeler;
- 1 adet kabak
- 10 adet arpacık soğan
- 2 adet domates
- 2 adet kapya biber
- 2 adet çarliston biber
- 3 adet patates
Yapılışı
- Sosu için uygun bir karıştırma kabına yoğurt, salça, sıvı yağ, sarımsak, baharatlar ve tuz alınarak karıştırılır.
- Hazırlanan sosa dondurulmuş tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine soslanan tavuklar alınır, kalan sosa iri doğranmış kabak, arpacık soğan, domates, julyen doğranmış kapya biber, çarliston biber ve patatesler eklenerek sosa bulanır.
- Ardından soslanan sebzeler de fırın tepsisine yerleştirilir.
- Kabın dibinde kalan sosta tavukların üzerine gezdirildikten sonra önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 50-55 dakika pişmeye bırakılır.
- Güzelce kızarıp pişen yemek fırından alınarak ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edilir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder