5 Mayıs 2021 Çarşamba

Tavuklu Alinazik Tarifi

 

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 500g tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Yoğurtlu Patlıcan İçin;

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 5 adet közlenmiş patlıcan

Üzeri için;

  • Maydanoz

     Yapılışı

  • Öncelikle közlediğimiz patlıcanların kabuklarını soyalım. Eğer öncesinden közlenmiş patlıcanlarınız varsa bu aşamada onları da kullanabilirsiniz. Dilerseniz de benim gibi fırında közleyebilirsiniz.
  • Tavukları pişirmek için uygun bir tavaya sıvı yağı alalım, üzerine kuşbaşı doğradığımız tavuk göğsünü ilave ederek tavuklar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım.
  • Yemeklik doğradığımız soğan ve biberi ekleyerek soğan ve biberler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  • Ardından üzerine salça, tuz, karabiber ve sıcak suyu ilave ederek tavuklar suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak pişirelim ve ardından ocağı kapatalım.
  • Soyduğumuz patlıcanları ince ince doğrayalım ve uygun bir karıştırma kabına alalım.
  • Ayrı bir kaba süzme yoğurt, rendelenmiş sarımsak ve tuzu alarak karıştıralım ve patlıcanların üzerine ilave ederek karıştırma işlemine devam edelim.
  • Hazır olan yoğurtlu patlıcanımızı servis tabağına alalım ve üzerini düzeltelim.
  • Üzerine pişirdiğimiz etleri yerleştirelim ve son olarak kıyılmış maydanozu da serpelim. Tavuklu Alinaziğimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder