1 Mayıs 2021 Cumartesi

Enginar Sarması Tarifi

 

Enginar Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 tane enginar çanağı
  • Yarım limon
  • 16 tane asma yaprağı
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1’er çay kaşığı tuz, yenibahar, karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Enginarlara altlık için:

  • 2 tane soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • 1 büyük portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 tane yağlı kağıt

    Enginar Sarması Tarifi Yapılışı

  • Enginarları yarım limon sıktığınız suda bekletin. (kararmaması için).
  • 1 tane soğanı yemeklik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
  • Çam fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Yıkadığınız pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun.
  • Kuş üzümü, tuz ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. (yarı pişmiş olacak).
  • Yenibahar, karabiber ve kuru nane ekleyip karıştırın.
  • Tencereye kalın halka şeklinde doğradığınız soğanı ve havuçları koyun. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kavurun.
  • Enginar çanaklarınıza hazırladığınız iç harcı koyun.
  • Üzeri iyice kapanacak şekilde asma yaprakları koyup, yaprakları alta doğru kıvırın.
  • Tencerede kavurduğunuz soğan ve havuçların üzerine enginar sarmaları oturtun.
  • 1 portakalın suyunu sıkın, tencereye dökün. 1 kesme şeker koyun.
  • Buruşturup ıslattığınız yağlı kağıtla üzerini kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (enginarlar yumuşayana kadar).Afiyet olsun 💖

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder