Enginar Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 tane enginar çanağı
- Yarım limon
- 16 tane asma yaprağı
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1’er çay kaşığı tuz, yenibahar, karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Enginarlara altlık için:
- 2 tane soğan
- 2 tane havuç
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 1 büyük portakalın suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı su
- 1 tane kesme şeker
- 1 tane yağlı kağıt
Enginar Sarması Tarifi Yapılışı
- Enginarları yarım limon sıktığınız suda bekletin. (kararmaması için).
- 1 tane soğanı yemeklik doğrayın yarım çay bardağı zeytinyağında kavurun.
- Çam fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin.
- Yıkadığınız pirinci ekleyin 1-2 dakika kavurun.
- Kuş üzümü, tuz ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyip, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. (yarı pişmiş olacak).
- Yenibahar, karabiber ve kuru nane ekleyip karıştırın.
- Tencereye kalın halka şeklinde doğradığınız soğanı ve havuçları koyun. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin ve kavurun.
- Enginar çanaklarınıza hazırladığınız iç harcı koyun.
- Üzeri iyice kapanacak şekilde asma yaprakları koyup, yaprakları alta doğru kıvırın.
- Tencerede kavurduğunuz soğan ve havuçların üzerine enginar sarmaları oturtun.
- 1 portakalın suyunu sıkın, tencereye dökün. 1 kesme şeker koyun.
- Buruşturup ıslattığınız yağlı kağıtla üzerini kapatıp, tencerenin kapağını kapatın.
- Kısık ateşte yaklaşık 30-35 dakika pişirin. (enginarlar yumuşayana kadar).Afiyet olsun 💖
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder