1 Mayıs 2021 Cumartesi

Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi

 

Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram kıyma
  • 5 adet orta boy patlıcan
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

    Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
  • Halka halka doğrayıp fırın kabına alalım.
  • Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
  • 200 derece fırında patlıcanlar pişene kadar durduralım.
  • Bir yandan tavaya yıkayıp yemeklik doğradığımız soğan ve biberi koyalım üzerine yeteri kadar sıvı yağ koyup soğan ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.
  • Kıymayı ekleyip iyice pişirelim ve salça ekleyip iki üç dk karıştıralım.
  • Yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edelim.
  • Ve bir çay bardağı su koyup domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
  • Pişince ocağın altını kapatalım rendelediğimiz sarımsakları ve ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.
  • Kıymalı karışımı pişen patlıcanların üzerine ilave edip bir çay brd su koyup fırında birkaç dk bekletip kapatalım.
  • Kızartma derdi olmadan kokusuz, yağ sıçratmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir fırın yemeğini iftar menüsüne ekleyebilirsiniz.

    🍽irinç pilavı ve salatalıklı naneli cacık ile servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder