Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram kıyma
- 5 adet orta boy patlıcan
- 4 adet orta boy domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Fırında Pratik Patlıcan Musakka (Kızartmadan) Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları yıkayıp alacalı soyalım.
- Halka halka doğrayıp fırın kabına alalım.
- Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ve tuz ekleyelim.
- 200 derece fırında patlıcanlar pişene kadar durduralım.
- Bir yandan tavaya yıkayıp yemeklik doğradığımız soğan ve biberi koyalım üzerine yeteri kadar sıvı yağ koyup soğan ve biberler yumuşayana kadar pişirelim.
- Kıymayı ekleyip iyice pişirelim ve salça ekleyip iki üç dk karıştıralım.
- Yemeklik doğradığımız domatesleri ilave edelim.
- Ve bir çay bardağı su koyup domatesler yumuşayana kadar orta ateşte pişirelim.
- Pişince ocağın altını kapatalım rendelediğimiz sarımsakları ve ince doğradığımız maydanozu ilave edip karıştıralım.
- Kıymalı karışımı pişen patlıcanların üzerine ilave edip bir çay brd su koyup fırında birkaç dk bekletip kapatalım.
Kızartma derdi olmadan kokusuz, yağ sıçratmadan, pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz lezzetli bir fırın yemeğini iftar menüsüne ekleyebilirsiniz.
🍽irinç pilavı ve salatalıklı naneli cacık ile servis edebilirsiniz. Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder