Ezogelin Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı bulgur
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 2.5 su bardağı su
Ezogelin Pilavı Tarifi Yapılışı
- Tereyağını eritelim. Sıvı yağıda ekleyip, minik doğradığımız biberleri ekleyip kavuralım.
- Biberler kavrulunca arpa şehriyeyi ekleyelim.
- Rengi dönünce yıkamış olduğumuz pirinç ve bulguru ekleyip kavuralım.
- Tuzu ve küp küp doğranmış olduğumuz domatesleri ekleyelim.
- 2-3 dakika kavurduktan sonra suyunu ekleyip pişirelim. Piştikten sonra 15 dakika dinlendirelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder