Malzemeler
- 2 su bardağı süt
- 1 paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 7 su bardağı un
- 250 gram tereyağı veya margarin
- 1 kase peynir
- 1 kase kaşar peyniri
- 1 kase sucuk
- 1 çay bardağı su
- 3 yemek kaşığı pekmez
- Susam
Yapılışı
- Ilık süt, şeker ve maya karıştırılır ve maya eritilir.
- Yumurta, yağ, tuz ve un eklenir yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Hamur mayalanmaya bırakılır.
- Sucuk, peynir karıştırılır ve istenilen büyüklükte parçalar alınarak içine peynirli sucuk karışımı bırakılıp sarılarak önce pekmezli suya sonra susama bulanır.
- Tepsi mayası yapılır ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder