1 Mayıs 2021 Cumartesi

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram makarna (istediğini çeşitte)
  • Makarnayı haşlamak için su
  • Yeterince tuz

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 4 su bardağı süt
  • 1 kase rendelenmiş mozeralla peyniri
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

2.ci tarifi için

  • 2 paket knorr hazır makarna sosu(fotoğraf ekledim paketin üzerindeki et resmi sizi yanıltmadın içeriğinde et yok vegan)
  • 2 kutu sıvı krema
  • 500 gram su
  • Çay kaşığı ucuyla tuz

    Fırında Beşamel Soslu Makarna Tarifi Yapılışı

  • Tencereye su ve tuz koyup kaynatılır içine makarnayı döküp hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.
  • Tencereye tereyağ alalım eritelim unu ekleyip kavurun sütü ekleyin tuz ve karabiberide ekleyip bir taşım kaynatın ocağı kapatın mozeralla peynirini sosun içine döküp karıştırın.
  • Fırın kabına süzdüğümüz makarnayı dökelim sosu üzerine gezdirelim ve kaşıkla karıştırarak sosun makarnalara karışmasını sağlayalım kaşar peynirini tepsimizin her tarafına eşit gelecek şekilde serpelim.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında tepsinin üzerini önce kapatalım sos kaynamaya başlayınca üzerini açıp peynirler kızarana kadar pişirelim.
  • 2. leziz tarifte sadece sosunu değiştiriyoruz.

    1. 2 paket sıvı krema
    2. 2 paket makarna graten
    3. Makarnayı hafif diri kalacak şekilde haşlayalım süzüp tepsimize dökelim.
    4. Hazır iki paket knoor nudel(makarna) gratini tencereye dökelim üzerine 500 litre su ve 2 paket sıvı krema ekleyelim karıştırarak bir taşım kaynatalım ocağı kapatıp mozeralla peynirini ekleyip karıştıralım sosu makarnanın üzerine dökelim ve karıştıralım üzerine kaşar peynirini serpelim az önce verdiğim pişirme tekniği ile de pişirelim👌🏼.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder