Fırında Köfteli Sebze (Ratatuy) Tarifi İçin Malzemeler
- 300-400 gram az yağlı kıyma
- 1 kuru soğan (rendesi)
- 2 diş sarımsak
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı salça
- Kekik, karabiber, pulbiber, tuz
- Maydanoz çok az (olmasada olur)
- 2 patlıcan
- 2 patates
- 3 domates
- 1 kuru soğan
Sosu için
- 3-4 adet domates (ben konserve sos kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 2 kaşık sıvı yağ
- Kekik karabiber tuz
- 1 çay bardağı sıcak su
Fırında Köfteli Sebze (Ratatuy) Tarifi Yapılışı
- İlk olarak köftemizi yoğurup şekil verip dolaba kaldıralım üzerine streç film çekip.
- Patlıcanları doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletelim. Patates ve domatesi de aynı ölçülerde yuvarlak şekilde keselim. Çok kalın olmasın.
- Dinlenen köfteleri çıkaralım, patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp yıkayalım. Daha sonra ister kare borcama ister yuvarlak borcama sırayla dizelim.
- Tavaya sıvı yağı alıp rendelediğimiz domatesi alalım sarımsağı da minik doğrayalım üzerine, daha, sonra, baharatlarınıda ekleyelim. Suyu çektirmeyelim çok. En son sıcak suyuda ilave edip ocağın altını kapatalım.
- Sosu sebzelerin üzerine kaşıkla gezdirelim, 200 derece ısıtılmış fırında, borcamın üzerini kapatarak pişirelim. Kontrol edelim yarım saat kadar sonra, eğer sebzeler yumuşadıysa üzerini açıp pişirmeye devam edelim sebzeler kızarana kadar. 30 ile 40 dakika arası yumuşuyor.
- Afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder