1 Mayıs 2021 Cumartesi

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi

 

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet baklavalık yufka
  • 250 gram tel yaş kadayıf
  • 150 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

İç malzemesi için;

  • 2 su bardağı ceviz

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • 5.6 damla limon suyu

Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi Yapılışı

  1. Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye şekeri suyu ilave edelim, 15-20 dakika arası kaynatalım.
  2. Limon suyunu sıkalım şerbeti soğumaya bırakalım.
  3. Bir tavada tereyağ eritelim içine sıvı yağ ilave edelim.
  4. Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde elimizle kopartalım inceltelim.
  5. Yufkadan tek yaprak alalım arasına tereyağ sürelim kadayıflardan serpiştirelim cevizlerden serpiştirelim.
  6. İnce bir oklavayla ucundan başlayarak rulo şeklinde yufkayı saralım sarmış olduğumuz yufkayı iki ucundan ortaya doğru iterek sıkıştıralım bu şekilde kullanacağımız tepsiye baklavayı oklavadan çekerek tepsi boyuna göre yerleştirelim.
  7. Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
  8. En son üzerine kalmış olan tereyağını bir fırca yardımıyla sürelim.
  9. 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
  10. Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti eşit şekilde tatlıya dökelim.
  11. İki saat dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır.

Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder