Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet baklavalık yufka
- 250 gram tel yaş kadayıf
- 150 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
İç malzemesi için;
- 2 su bardağı ceviz
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- 5.6 damla limon suyu
Çıtır Çıtır Cevizli Kadayıflı Burma Baklava Tarifi Yapılışı
- Önce şerbetimizi hazırlayalım bir tencereye şekeri suyu ilave edelim, 15-20 dakika arası kaynatalım.
- Limon suyunu sıkalım şerbeti soğumaya bırakalım.
- Bir tavada tereyağ eritelim içine sıvı yağ ilave edelim.
- Kadayıfları küçük parçalar olacak şekilde elimizle kopartalım inceltelim.
- Yufkadan tek yaprak alalım arasına tereyağ sürelim kadayıflardan serpiştirelim cevizlerden serpiştirelim.
- İnce bir oklavayla ucundan başlayarak rulo şeklinde yufkayı saralım sarmış olduğumuz yufkayı iki ucundan ortaya doğru iterek sıkıştıralım bu şekilde kullanacağımız tepsiye baklavayı oklavadan çekerek tepsi boyuna göre yerleştirelim.
- Bütün yufkalara aynı işlemi uyguluyoruz.
- En son üzerine kalmış olan tereyağını bir fırca yardımıyla sürelim.
- 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirelim.
- Tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti eşit şekilde tatlıya dökelim.
- İki saat dinlenmeye bırakalım tatlımız hazır.
Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder