4 Mayıs 2021 Salı

Görseli Ve Lezzeti Şahane Tam Kıvamında Enfes Şekerpare Tarifi

 

Malzemeler

  • 200 gram pastacılık margarini veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • .

Şerbeti  için

  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon

Üzeri için

  • Yumurta sarısı
  • Antep fıstığı

    Yapılışı

  • Yoğurma kabına yağ ve yumurtayı koyup biraz karıştıralım. İrmik, pudra şekeri,  vanilya ilave edip hepsini iyice karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve aldığı kadar un ile ele yapışmayan yumuşak hamur yoğuralım. Ben 4 su bardağı un kullandım (yuvarlak veya oval şekil verelim).
  • Ben oval şekil verdim, üzerine yumurta sarısı sürüp çatalla çizik yapalım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
  • Bu arada şerbeti kaynatalım. Şekeri ve suyu tencereye alalım.
  • Şeker eriyene kadar karıştırıp ocağa alalım bir dilim limon ilave edelim.
  • Kaynamaya başlayınca biraz ocağı kısıp orta ateşte 10 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Tatlının hepsini şerbetleyeceksek yağlı kağıt koymadan pişirelim. (malûm iftarlarda kalabalık olamadığımız için ben bir kısmını şerbetledim. Kalanını kuru olarak ayırdım. ).
  • Tatlımız piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti dökelim. 5-6 saat çekmesi için bekletelim.
  • Üzerini yeşil fıstıkla servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder