Güllaç Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket güllaç (300g)
- 1 paket ceviz içi (150g)
Şerbeti İçin;
- 4 su bardağı şeker
- 2 litre Süt
- 1 paket vanilya
Güllaç Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Bunun için ocağa aldığımız tencereye şeker, süt ve vanilyayı alalım. Karıştırarak şekerler eriyene kadar karıştıralım.
- Hazır olan şerbetimizi ocaktan alalım ve el yakmayacak sıcaklığa gelene kadar yaklaşık 5 dakika ılımaya bırakalım.
- Güllaç yapraklarımızı sütle ıslatarak tepsimize alalım. 6 veya 7 adet güllaç yaprağını bu şekilde ıslatarak üst üste düzelim, dövülmüş ceviz içini üzerine serpelim.
- Ardından tekrar kalan güllaç yapraklarını sütlü şerbet ile ıslatarak üst üste dizelim.
- Hazırladığımız güllacımızı 1-2 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
- Güllacımızın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim. Ben antep fıstığı ve çilek dilimleri ile süsledim. Güllacımız servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder