10 Mayıs 2021 Pazartesi

Hanımağa Çorbası Tarifi

 

Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 7 su bardağı su (yada birazını tavuk yada et suyu çok daha lezzetli olacaktır. bulyonda olur)
  • Tuz, kırmızıbiber, pulbiber, nane

    Hanımağa Çorbası Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak nohut ve yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz. Benim genelikle buzlukta oluyor.
  • Geniş bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvı yağında kavuruyoruz.
  • Daha sonra salçaları ekleyip salçayı da kavuruyoruz.
  • Nohut ve mercimekler ekleyip suyunu baharatlarını atıp kaynatmaya bırakıyoruz. Bi 10 dakika kaynayınca şehriye ve erişteyi ekliyoruz. Bu şekilde bi 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz. Dediğim gibi biraz et suyu yada tavuk suyunuz varsa mutlaka kulanın. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder