Hanımağa Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 çay bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı su (yada birazını tavuk yada et suyu çok daha lezzetli olacaktır. bulyonda olur)
- Tuz, kırmızıbiber, pulbiber, nane
Hanımağa Çorbası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak nohut ve yeşil mercimeği haşlamakla başlıyoruz. Benim genelikle buzlukta oluyor.
- Geniş bir tencereye yemeklik doğradığımız soğanları tereyağ ve sıvı yağında kavuruyoruz.
- Daha sonra salçaları ekleyip salçayı da kavuruyoruz.
- Nohut ve mercimekler ekleyip suyunu baharatlarını atıp kaynatmaya bırakıyoruz. Bi 10 dakika kaynayınca şehriye ve erişteyi ekliyoruz. Bu şekilde bi 5-10 dakika daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Damak zevkinize göre koyuluğunu ayarlayabilirsiniz. Dediğim gibi biraz et suyu yada tavuk suyunuz varsa mutlaka kulanın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder