Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 200 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar ceviz içi
Şerbeti için:
- 2.5 su bardağı şeker(daha tatlı severseniz 3 su bardağı şeker 2.5 su bardağı su koyun)
- 2 su bardağı su
- 1 dilim limon
Yapılışı
- Baklavalık yufkanın üstüne yuvarlak borcamı koyup kesiyoruz.
- Yuvarlak şeklini verebilmek için kenarda oluşan küçük parça yufkaları da aralara kullanacağız ziyan etmeyelim.
- Yuvarlak borcama ilk 5 katını yuvarlak yufkalardan koyuyoruz.
- Her katı eritmiş olduğumuz tereyağı ve sıvı yağ karışımını damlatıyoruz fırça yardımıyla yağlıyoruz her katı aralarına parçalı yufkalardan koyuyoruz .
- 5- 6 kat parçalı yufka 3- 4 kat yuvarlak yufka olacak şekilde yufkaları yarıya gelene kadar bu sıralama ile diziyoruz her katı yağlayarak ve yarıya geldiğimizde içine ceviz içi döküp biraz yağ damlatıyoruz .
- Fırça ile ve üzerine yine 1- 2 tane yuvarlak yufka koyup sonra yine parçalı yufkalardan 4- 5 kat diziyoruz yine her katı azar azar yağlayarak bu sıralama ile son 12 yuvarlak yufka kalana kadar yapıyoruz (en üste 12 yuvarlak yufka mutlaka ayıralım)
- 12 yufkayı en son diziyoruz araları yağlayarak ve 16 eşit parçaya bölüyoruz tam havuç şeklinde olması için (ben 2 tatlı kaşığını ter tarafı ile her dilimi içe doğru hafif bastırarak dilimleri belirginleştirdim daha güzel duruyor pisince ).
- Baklavanın kenarlarını bir bıçak yardımıyla içe doğru kıvırıyoruz ve üzerine kalan tereyağlı karışımdan 3- 4 yemek kaşığı yağ döküp onceden ısıtılmış 170°lik fırında 30-35 dk pişiriyoruz .
- Nar gibi kızarana kadar baklava pişerken o sırada şerbeti hazırlayalım .
- Şekeri, suyu ve limon dilimini uygun bir tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 16-17 dk kaynatalım ve ocaktan alalım (daha şekerli seviyorsanız 3 bardak seker ve 2. 5 bardak )ve fırından aldığımız tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra kaynar şerbeti üstüne dökelim soğuyup şerbeti çeken tatlı servise hazırdır .
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder