6 Mayıs 2021 Perşembe

Hira Tatlısı Tarifi

 

Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Bulamak için:

  • 1/2 su bardağı irmik

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
  • Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
  • Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
  • Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.
  • Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.
  • Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.
  • Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hira Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?

  • Daha önce dediğimiz gibi şerbet, şeker eriyene kadar pişirilmeli ve kesinlikle kaynatılmamalıdır.
  • Hamura şekil vermekte zorlanıyorsanız, avuç içinizi hafifçe ıslatın.
  • Hamur parçalarını fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
  • Birçok şerbetli tatlıda olduğu gibi, şerbeti dökerken tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder