Hira Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 1/2 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Bulamak için:
- 1/2 su bardağı irmik
Şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Hira Tatlısı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti hazırlayarak başlayın. Şeker ve suyu bir tencereye alın ve ocağın altını yakın.
- Şekerler eriyene kadar sürekli karıştırın. Şerbeti kesinlikle kaynatmayın. Şekerler eridiğinde kaynamadan hemen önce ocağın altını kapatın ve soğuması için kenarda bekletin.
- Hamur için gerekli olan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Hamur ele yapışacak yumuşak bir kıvam alana kadar yoğurun.
- Geniş bir kaseye yarım bardak irmik koyun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçaları kopartın ve elinizde yuvarlayın.
- Hazırladığınız hamurları irmiğe bulayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında hamurları ortalama 25 dakika pişirin.
- Tatlıyı fırından çıkartır çıkartmaz, soğuyan şerbeti üzerinde gezdirin ve şerbeti çekmesi için kenarda bekletin.
- Tatlı tamamen şerbeti çektiğinde üzerini hindistan cevizi veya antep fıstığı ile süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hira Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Daha önce dediğimiz gibi şerbet, şeker eriyene kadar pişirilmeli ve kesinlikle kaynatılmamalıdır.
- Hamura şekil vermekte zorlanıyorsanız, avuç içinizi hafifçe ıslatın.
- Hamur parçalarını fırın tepsisine aralıklı olacak şekilde dizin.
- Birçok şerbetli tatlıda olduğu gibi, şerbeti dökerken tatlı sıcak, şerbet soğuk olmalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder