2 Mayıs 2021 Pazar

İçi Süprizli Pasta Tarifi

 

İçi Süprizli Pasta Tarifi İçin Malzemeler

2 kere kek için (18 cm):

  • 50 gram tereyağı
  • 3 yumurta (m boy)
  • 120 gram şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 125 gram un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Krema:

  • 500 gram çok yumuşak tereyağı
  • 100 gram pudra şekeri
  • 1 paket ince rendelenmiş limon kabuğu

Dolgu:

  • 150-200 gram çikolata drajeleri

Dekorasyon için:

  • 1 beyaz şeker hamuru (500 gr)
  • 1 pembe şeker hamuru (250 gr)

    İçi Süprizli Pasta Tarifi Yapılışı

  • Bu pastanın keki 2 kere yapılıp ayrı ayrı pişecek.
  • Hamur için tereyağını küçük bir tencerede eritin ve soğumaya bırakın. Kelepçeli kalıbın altını yağlayın ve üzerini fırın kağıdı ile örtün.
  • Önceden ısıtılmış fırın. 180 ° c civarında üst / alt ısıtma.
  • Yumurtaları bir karıştırma kabında bir mikser ile en yüksek ayarda 1 dakika köpükleninceye kadar çırpın.
  • Vanilya şekeri ile karıştırılmış şekeri 1 dakika içinde karıştırarak serpin ve karışımı 2 dakika daha çırpın.
  • Unu kabartma tozu ile karıştırın ve en düşük ayarda ekleyip kısaca karıştırın.
  • Tereyağını ekleyin kısaca karıştırın. Kelepçeli kalıba hamuru döküp düzleştirin. Yakl. 40 dak. Pişirin. Kürdan testi yapın.
  • Keki çemberin kenarını gevşetin ve çıkarın, tabanı pişirme kağıdı ile kaplı bir fırın teline çevirin, kalıbı çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • İkinci pandispanyayı yukarıda anlatıldığı gibi hazırlayın ve pişirin. Her bir tabanı yatay olarak bir kez kesin ve 2 tabanın her birinden daireler (ø yaklaşık 9 cm) kesin.
  • Bütün bir tabanı bir kek tabağına koyun. Kremayı hazırlayın.
  • Tereyağını bir karıştırma kabında karıştırıcıyla köpürene kadar karıştırın.
  • Pudra şekerini ve limon kabuğunu karıştırın ve kısa süre çırpın. Bir dolu çorba kaşığı kremadan sıkma poşetine dökün ve bir kenara koyun.
  • Kremanın yaklaşık 1 / 3’ünü tabana sürün ve ilk kestiğiniz kek halkasını üzerine koyun.
  • Kremanın neredeyse yarısını üstüne yayın ve ikinci kestiğiniz kek halkasını üstüne koyun.
  • Kremanın geri kalanının 3 / 4’ünü üstüne yayın. Şimdi ince bir krema tabakası uygulayarak deliğin kenarını düzeltin. Deliğin içine dilediğiniz çikolatara ve şekerle ağızına kadar doldurun ve son katı üzerine koyun.
  • Pastayı kremanın geri kalanıyla birlikte ince bir şekilde yayın ve buzdolabında en az 2 saat (krema sertleşene kadar) bekletin.
  • Şeker hamurunu folyo üzerinde pastadan biraz daha büyük şekilde(ø yaklaşık. 36 cm) açın ve folyo yardımıyla kekin üzerine yuvarlayın.
  • Kenarı kırışmadan düzleştirerek yerleştirin.
  • Kalan fazla hamuru kenarlardan kesin.
  • Krema poşeti veya dondurucu poşetinden çok küçük bir köşe kesin ve kekin üst ve aşağı kenarlarına küçük noktalar sıkın. Pastayı dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder