Patatesli Tepsi Böreği (Sodalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
Sosu İçin
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
İç Harcı İçin
- 4/5 adet orta boy patates
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz karabiber pulbiber kekik
Üstüne Dökmek İçin
- 1 şişe maden suyu
Patatesli Tepsi Böreği (Sodalı) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyup eziyoruz. Soğanı yağ ve salçayla kavurup patatesimizin içine koyuyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra iç harcımız hazır.
- Sonrasında sosumuzu hazırlıyoruz. Sütümüzü, yoğurdumuzu, yumurtalarımızı, sıvı yağımızı, tuzumuzu bir kapta karıştırıyoruz ve homojen kıvama getiriyoruz.
- Fırın tepsimize pişirme kağıdı yerleştiriyoruz üzerine bir adet yufkamızı yanlardan sarkacak şekilde koyuyoruz.
- Kalan 4 adet yufkamızı dörder parçalara ayırarak kenara koyuyoruz. Hazırladığımız sostan 4/5 kaşık böreğimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
- Parçalara ayırdığımız yufkalardan 8 tanesini hazırladığımız sosun içine batırıp tepside ki yufkamızın üzerine rasgele yerleştiriyoruz. Hazırladığımız içimizi her yere dağılacak şekilde serpiştiriyoruz. Tekrardan 8 parça yufkamızı sosa batırıp yerleştiriyoruz. Kenardan sarkan yufkalarımızı içeriye katlayıp düzeltiyoruz.
- Ayırdığımız sosu böreğimizin üzerine sürüyoruz. İstediğimiz gibi dilimliyoruz. Son olarak sodamızı her yere gelecek şekilde döküyoruz.
- Beş dakika kadar bekledikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında 35 dakika böreğimizin altı üstü pişene kadar pişiriyoruz. Böreğimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder