2 Mayıs 2021 Pazar

Patatesli Tepsi Böreği (Sodalı) Tarifi

 

Patatesli Tepsi Böreği (Sodalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka

Sosu İçin

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz

İç Harcı İçin

  • 4/5 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz karabiber pulbiber kekik

Üstüne Dökmek İçin

  • 1 şişe maden suyu

    Patatesli Tepsi Böreği (Sodalı) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle patateslerimizi haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri soyup eziyoruz. Soğanı yağ ve salçayla kavurup patatesimizin içine koyuyoruz. Baharatlarımızı da ekledikten sonra iç harcımız hazır.
  • Sonrasında sosumuzu hazırlıyoruz. Sütümüzü, yoğurdumuzu, yumurtalarımızı, sıvı yağımızı, tuzumuzu bir kapta karıştırıyoruz ve homojen kıvama getiriyoruz.
  • Fırın tepsimize pişirme kağıdı yerleştiriyoruz üzerine bir adet yufkamızı yanlardan sarkacak şekilde koyuyoruz.
  • Kalan 4 adet yufkamızı dörder parçalara ayırarak kenara koyuyoruz. Hazırladığımız sostan 4/5 kaşık böreğimizin üzerine sürmek için ayırıyoruz.
  • Parçalara ayırdığımız yufkalardan 8 tanesini hazırladığımız sosun içine batırıp tepside ki yufkamızın üzerine rasgele yerleştiriyoruz. Hazırladığımız içimizi her yere dağılacak şekilde serpiştiriyoruz. Tekrardan 8 parça yufkamızı sosa batırıp yerleştiriyoruz. Kenardan sarkan yufkalarımızı içeriye katlayıp düzeltiyoruz.
  • Ayırdığımız sosu böreğimizin üzerine sürüyoruz. İstediğimiz gibi dilimliyoruz. Son olarak sodamızı her yere gelecek şekilde döküyoruz.
  • Beş dakika kadar bekledikten sonra önceden ısıttığımız 180 derece fırında 35 dakika böreğimizin altı üstü pişene kadar pişiriyoruz. Böreğimiz hazır. Şimdiden afiyet olsun 🥰🥰🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder