İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet ramazan pidesi veya 2 adet tırnak pide
Köfte için
- 500 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 çay bardağı soğuk su
- 1 çay kaşığı karbonat
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Sos için
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Ayrıyetten
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 4-6yeşil biber
- 2-3 adet domates
- 8-10 yemek kaşığı yoğurt
İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi Yapılışı
- İlk önce köfteleri hazırlayalım. Kıymaları içine baharatları, karbonatı, galeta unu, soğanı rendeleyip yıkayıp bu şekilde kullanın, soğuk su ilave edip yoğuralım.
- Köfteyi güzel yoğurmamız gerekir, yaklaşık 10 dk, harcı yukarı kaldırıp tezgaha vurarak, bu şekilde yoğurursunuz köftenin mükemmel kıvamda olacak.
- Biraz buzdolabında beklettikten sonra ince ince köfteler yapalım, yassı şekli verelim.
- Köfteleri kızartalım.
- Pideleri küp küp keselim yağsız kuru tavada çevirelim.
- Sosu da hazırlayalım. Tereyağı eritip salçayı az çevirip suyu ilave edelim( bu aşamada suyu azar azar kısık ateşteyken ilave edelim sıçramasın).
- Farklı tavada 3 yemek tereyağı eritelim.
- Tabaklara pideleri paylaştıralım.
- Üzerine azar azar sosdan gezdirelim.
- Üzerine köfteleri dizelim.
- Köftelerin üzerine kalan sosdan gezdirelim ve en son erimiş tereyağı gezdirin(daha lezzetli oluyor).
- Yanına yoğurt, kızartılmış biber, domates servis edelim.Bu tarif tam 4 kişilik.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder