6 Mayıs 2021 Perşembe

İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi

 

İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet ramazan pidesi veya 2 adet tırnak pide

Köfte için

  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı soğuk su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı su

Ayrıyetten

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 4-6yeşil biber
  • 2-3 adet domates
  • 8-10 yemek kaşığı yoğurt

    İskender Tadında Köfteli Kebap Tarifi Yapılışı

  • İlk önce köfteleri hazırlayalım. Kıymaları içine baharatları, karbonatı, galeta unu, soğanı rendeleyip yıkayıp bu şekilde kullanın, soğuk su ilave edip yoğuralım.
  • Köfteyi güzel yoğurmamız gerekir, yaklaşık 10 dk, harcı yukarı kaldırıp tezgaha vurarak, bu şekilde yoğurursunuz köftenin mükemmel kıvamda olacak.
  • Biraz buzdolabında beklettikten sonra ince ince köfteler yapalım, yassı şekli verelim.
  • Köfteleri kızartalım.
  • Pideleri küp küp keselim yağsız kuru tavada çevirelim.
  • Sosu da hazırlayalım. Tereyağı eritip salçayı az çevirip suyu ilave edelim( bu aşamada suyu azar azar kısık ateşteyken ilave edelim sıçramasın).
  • Farklı tavada 3 yemek tereyağı eritelim.
  • Tabaklara pideleri paylaştıralım.
  • Üzerine azar azar sosdan gezdirelim.
  • Üzerine köfteleri dizelim.
  • Köftelerin üzerine kalan sosdan gezdirelim ve en son erimiş tereyağı gezdirin(daha lezzetli oluyor).
  • Yanına yoğurt, kızartılmış biber, domates servis edelim.Bu tarif tam 4 kişilik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder