6 Mayıs 2021 Perşembe

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi

 

Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet çanak enginar
  • 10 adet asma yaprağı
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm veya kuş üzümü
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı su
  • 1, 5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kuru fesleğen
  • 1 küp şeker
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 5-6 yaprak nane
  • 1 adet havuç

Sosu için ;

  • 1, 5 su bardağı su
  • 1/4 (çeyrek) su bardağı zeytinyağı
  • yarım limon

    Asma Yaprağında Enginar Dolması Tarifi Yapılışı

  • Asma yaprakları suda haşlanır ve suyu süzülür. Enginarlar limonlu suyun içerisine konur ve bekletilir.
  • 1 adet soğan yemeklik doğranır.
  • Tencereye zeytinyağı alınır ve üzerine doğramış soğan eklenir kavrulur.
  • Pirinç veya bulgur yıkanır. Maydanoz, dereotu ve nane ince kıyılır.
  • Pişen soğanın üzerine bulgur, tuz, şeker ve su dökülür karıştırılır. Suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen pilava yeşillikler ve baharatlar eklenip bir tur karıştırıldıktan sonra altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  • Havuçtan 2 parmak eninde 5 parça kesilir ve suda haşlanır.
  • Yaprak tahtanın üzerinde damarları yukarı bakacak şekilde açılır.
  • Üzerine bir adet enginar konulur.
  • Ortasına bir havuç koyduktan sonra pilavdan 2 kaşık enginarın içerisine doldurulur. Yaprak üst üste gelecek şekilde kapatılır.
  • Yaprağınız küçükse üzerine bir adet daha kapatabilirsiniz ama büyükse her bir enginar için 1 adet yaprak yeterlidir. Bütün enginarlar bitene kadar aynı işlem yapılır.
  • Diğer soğan tekrar yemeklik doğranır.
  • Geniş bir tencerenin dibine döşenir.
  • Üzerine enginarlar yerleştirilir.
  • Sosundaki bütün malzemeler karıştırılır ve enginarların üzerine gezdirilir. Ocağa alınır.
  • Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte enginarlar yumuşatsana kadar pişirilir.Yaklaşık 40-45 dk. Pişiyorlar.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder