Ispanak Mezesi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo ıspanak
- 4-5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Toz biber
- Ceviz
Ispanak Mezesi Tarifi Yapılışı
- Ispanakları iyice yıkayıp temizliyoruz.
- Kaynar suya atıp 5 dk haşlıyoruz.
- Ocaktan alıp suyunu süzdükten sonra, doğruyoruz.
- Sulandırıp sarımsak eklediğimiz yoğurdun içine ekliyoruz.
- Üzerine kızdırdığımız toz biberli yağımızı gezdiriyoruz.
- Son olarak birkaç ceviz ile süslüyoruz.
- Küçük parçalar halinde cevizi içine de ekleyebiliriz .
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder