1 Mayıs 2021 Cumartesi

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

 

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru İçin

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yeterince un

İçi İçin

  • 2 adet kuru soğan
  • Yarım kilo ıspanak
  • Yarım kilo beyaz peynir
  • Birer tutam pul biber ve kara biber tuz

Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Hamuru çok sert olamayacak şekilde yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakalım. Soğanı yağda kavurup soğumasını bekleyelim.
  2. Yıkayıp doğradığımız ıspanağa peyniri rendeleyip soğanı ve baharatları katalım ve harmanlayalım.
  3. Daha sonra yumurtadan biraz büyük hamuru ince bir şekilde açıp içine malzemeyi katıp dolaylım tepsiye döşeyelim.
  4. Üzerine yumurta ve yağ karıştırıp sürelim ve 180 derece fırına verelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder