Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı tuz
- Yeterince un
İçi İçin
- 2 adet kuru soğan
- Yarım kilo ıspanak
- Yarım kilo beyaz peynir
- Birer tutam pul biber ve kara biber tuz
Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Hamuru çok sert olamayacak şekilde yoğurup 1 saat dinlenmeye bırakalım. Soğanı yağda kavurup soğumasını bekleyelim.
- Yıkayıp doğradığımız ıspanağa peyniri rendeleyip soğanı ve baharatları katalım ve harmanlayalım.
- Daha sonra yumurtadan biraz büyük hamuru ince bir şekilde açıp içine malzemeyi katıp dolaylım tepsiye döşeyelim.
- Üzerine yumurta ve yağ karıştırıp sürelim ve 180 derece fırına verelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder