1 Mayıs 2021 Cumartesi

Karamelli Muhallebi Tarifi

 

Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)

Üzeri İçin

  • 2 yemek kaşığı karamelli sos (Hazır kullandım)
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 5-6 adet çilek (Kase sayınıza göre)

    Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Karışımı hazırlamadan önce mutlaka tencerenizi suyun altında ıslatmanızı tavsiye ederim (Muhallebi dibine tutmaması için) 😉
  • Tencerede süt, şeker, un ve nişasta iyice çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilya eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
  • Kaynamaya yakın margarin veya tereyağı eklenir. (ben “50 gram margarin” kullandım. Bu gibi hafif tatlılarda özellikle muhallebiler de tereyağı çok baskın bir lezzet verdiği için tercih etmiyorum. ).
  • Sonrasında muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
  • Dilediğiniz servis kaselerinize yada çok şık kuplara eşit miktarda üstünden bir parmak pay bırakılarak boşaltılır. Ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
  • Not: Kaynamaya başlarken kıvamı çok cıvık geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ancak soğudukça koyulaşacağını hatırlatmak isterim (Ben ekleme yapmadım)
  • Üzeri için sos hazırlığı için 2 yemek kaşığı karamelli sos bir kase içerisine alınır. Üzerine bir yemek kaşığı süt eklenir.
  • Kıvamı akıcı bir hale geldikten sonra soğumaya bıraktığımız (1 – 1, 5 saat) kadar dinlemiş olan muhallebimizin üzerini kaplayacak şekilde silikon yağlama fırçası ile yavaşça yayılır.
  • En son her bir kaseye dilerseniz 1 çilek ile süsleme yapılır. Afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder