Karamelli Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı şeker
- 3,5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin veya tereyağı
- 1 yemek kaşığı un (Tepeleme)
Üzeri İçin
- 2 yemek kaşığı karamelli sos (Hazır kullandım)
- 1 yemek kaşığı süt
- 5-6 adet çilek (Kase sayınıza göre)
Karamelli Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Karışımı hazırlamadan önce mutlaka tencerenizi suyun altında ıslatmanızı tavsiye ederim (Muhallebi dibine tutmaması için) 😉
- Tencerede süt, şeker, un ve nişasta iyice çırpılır. Daha sonra orta ateşe koyulur ve çok geçmeden vanilya eklenir. Devamlı karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
- Kaynamaya yakın margarin veya tereyağı eklenir. (ben “50 gram margarin” kullandım. Bu gibi hafif tatlılarda özellikle muhallebiler de tereyağı çok baskın bir lezzet verdiği için tercih etmiyorum. ).
- Sonrasında muhallebi boncuk boncuk olunca ocaktan alınır.
- Dilediğiniz servis kaselerinize yada çok şık kuplara eşit miktarda üstünden bir parmak pay bırakılarak boşaltılır. Ve bir kenarda soğumaya bırakılır.
- Not: Kaynamaya başlarken kıvamı çok cıvık geldiyse biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ancak soğudukça koyulaşacağını hatırlatmak isterim (Ben ekleme yapmadım)
- Üzeri için sos hazırlığı için 2 yemek kaşığı karamelli sos bir kase içerisine alınır. Üzerine bir yemek kaşığı süt eklenir.
- Kıvamı akıcı bir hale geldikten sonra soğumaya bıraktığımız (1 – 1, 5 saat) kadar dinlemiş olan muhallebimizin üzerini kaplayacak şekilde silikon yağlama fırçası ile yavaşça yayılır.
- En son her bir kaseye dilerseniz 1 çilek ile süsleme yapılır. Afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder