12 Mayıs 2021 Çarşamba

Kabak Dolması Tarifi

 

Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 adet kabak
  • 1 adet domates

İçine;

  • 1 çay bardağı pirinç
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 150 gr kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber

Suyu için;

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak suyu

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kabak Dolması Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kabakları yıkayalım ve  çizgili bir biçimde soyalım.
  • Daha sonra ortadan ikiye keserek iç kısmını oyma aparatı ile oyalım.
  • İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayalım, maydanozu da kıyalım.
  • Yıkadığımız pirinçleri, kıyılmış maydanozu, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
  • Hazırladığımız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayalım.
  • Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapalım
  • Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezelim ve tencereye ekleyelim.
  • Tencerenin kapağını kapatalım ve dolmalarımızı  kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edelim. Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
  • Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder