Kabak Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet kabak
- 1 adet domates
İçine;
- 1 çay bardağı pirinç
- Bir tutam maydanoz
- 2 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 150 gr kıyma
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası,
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Suyu için;
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1,5 su bardağı sıcak suyu
Üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt
Kabak Dolması Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kabakları yıkayalım ve çizgili bir biçimde soyalım.
- Daha sonra ortadan ikiye keserek iç kısmını oyma aparatı ile oyalım.
- İç harcı için soğan ve biberi ince ince doğrayalım, maydanozu da kıyalım.
- Yıkadığımız pirinçleri, kıyılmış maydanozu, soğan ve biberleri, kıymayı, baharatları ve tuzu derin bir kabın içinde karıştırıp elinizle harmanlayın.
- Hazırladığımız harcı oymuş olduğunuz kabakların içine tatlı kaşığı ile doldurarak kabakları tencereye sıralayalım.
- Domatesi küçük küçük keserek kabakların üstlerine kapak yapalım
- Salçalı sos için 1,5 su bardağı sıcak suda yarım yemek kaşığı salçayı ezelim ve tencereye ekleyelim.
- Tencerenin kapağını kapatalım ve dolmalarımızı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pirinçler pişip kabaklar yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Pişen kabak dolmalarımızı ılık veya sıcakken servis edelim. Servis yaparken isterseniz kabakları bütün halinde isterseniz de halka halka keserek servis edebilirsiniz.
- Yanında ya da üzerinde sarımsaklı yoğurt ile çok güzel oluyor. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder