Malzemeler
- 200g kakaolu kek
- 2 adet muz
Dışı İçin;
- 120g bitter çikolata
Üzeri için;
- Toz Antep Fıstığı
Yapılışı
- İlk olarak keklerimizi rondoya alalım ve rondodan geçirelim.
- Un haline getirdiğimiz keklerimizi ayrı bir karıştırma kabına alalım ve rondomuza muzları koyarak püre haline getirelim.
- Muz püremizi de kekin üzerine ekleyelim, spatula ile karıştıralım.
- Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
- Şekillendirdiğimiz bonbonlarımızı uygun bir tabak içerisine alalım. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
- Dışını kaplamak için ısıya dayanıklı bir kap içerisine bitter çikolatamızı alalım ve mikrodalga fırında eritelim. Dilerseniz benmari usulü de eritebilirsiniz.
- Eriyen çikolatamıza bonbonlarımızı batıralım ve çatal yardımı ile her yerini çikolataya bulayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz bir tabak içerisine alalım.
- Diğer bonbonlarımızın da dışını aynı şekilde çikolata ile kaplayalım.
- Çikolatanın daha kolay donması için dakika kadar buzlukta bekletelim.
- Buzluktan aldığımız bonbonlarımızın dışını eritilmiş çikolata ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder