12 Mayıs 2021 Çarşamba

Sadece 3 Malzemeli İkramlık Bonbonlar Tarifi

 

Malzemeler

  • 200g kakaolu kek
  • 2 adet muz

Dışı İçin;

  • 120g bitter çikolata

Üzeri için;

  • Toz Antep Fıstığı

    Yapılışı

  • İlk olarak keklerimizi rondoya alalım ve rondodan geçirelim.
  • Un haline getirdiğimiz keklerimizi ayrı bir karıştırma kabına alalım ve rondomuza muzları koyarak püre haline getirelim.
  • Muz püremizi de kekin üzerine ekleyelim, spatula ile karıştıralım.
  • Hazırladığımız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartalım ve elimizle yuvarlayarak şekil verelim.
  • Şekillendirdiğimiz bonbonlarımızı uygun bir tabak içerisine alalım. Tüm harç bitene kadar bu işleme devam edelim.
  • Dışını kaplamak için ısıya dayanıklı bir kap içerisine bitter çikolatamızı alalım ve mikrodalga fırında eritelim. Dilerseniz benmari usulü de eritebilirsiniz.
  • Eriyen çikolatamıza bonbonlarımızı batıralım ve çatal yardımı ile her yerini çikolataya bulayalım, pişirme kağıdı serdiğimiz bir tabak içerisine alalım.
  • Diğer bonbonlarımızın da dışını aynı şekilde çikolata ile kaplayalım.
  • Çikolatanın daha kolay donması için  dakika kadar buzlukta bekletelim.
  • Buzluktan aldığımız bonbonlarımızın dışını eritilmiş çikolata ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder