Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket etimek (16 adet)
Karamelize şerbeti için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Muhallebisi için
- 2,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
Muhallebi piştikten sonra ilave edilecek
- 1 paket vanilya
- 1 paket kutu krema
Kadayflı üst için
- 300 gram çiğ kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı ceviz içi
Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Tencereye 2 su bardağı toz şeker ilave edip sürekli karıştırarak kahve rengine ve eriyene kadar karıştıralım.
- Bu aşamada azar azar 2 su bardağı su ilave edelim ve şeker eriyene kadar karıştırıp pişirelim.
- Dikdörtgen borcama etimekleri dizelim ve şerbetini üzerine dökelim.
- Şerbet emilene kadar muhallebisini hazırlayalım. 2, 5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı nişasta, 5yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurtayı bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirelim.
- Kaynadıktan sonra 1 dk daha kaynatıp ocak’tan alalım.
- İlk sıcağı çıkınca 5 dk sonra 1 paket vanilin ve 1 kutu krema ilave edip güzelce çırpalım.
- Hazır muhallebimizi etimeklerin üzerine yayalım.
- Çiğ kadayıfı önceden buzluğa koyalım.
- Tereyağı tavada eritip buzluktan çıkan çiğ kadayıfları elimizle ufalayalım. ve kavuralım, üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edip.
- Ceviz içini ufalayalım ve kadayıflara katalım. ”, ve cevizlerle beraber kavurmaya devam edelim rengi kahve rengiye dönene kadar.
- Pişmiş kadayıfları muhallebenin üzerine yayalım ve buzdolabında dinlendirelim. Bir gece önceden yapıp bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder