2 Mayıs 2021 Pazar

Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket etimek (16 adet)

Karamelize şerbeti için

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Muhallebisi için

  • 2,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta

Muhallebi piştikten sonra ilave edilecek

  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kutu krema

Kadayflı üst için

  • 300 gram çiğ kadayıf
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı ceviz içi

    Kadayıflı Muhallebili Etimek Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Tencereye 2 su bardağı toz şeker ilave edip sürekli karıştırarak kahve rengine ve eriyene kadar karıştıralım.
  • Bu aşamada azar azar 2 su bardağı su ilave edelim ve şeker eriyene kadar karıştırıp pişirelim.
  • Dikdörtgen borcama etimekleri dizelim ve şerbetini üzerine dökelim.
  • Şerbet emilene kadar muhallebisini hazırlayalım. 2, 5 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1, 5 yemek kaşığı nişasta, 5yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurtayı bir tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra 1 dk daha kaynatıp ocak’tan alalım.
  • İlk sıcağı çıkınca 5 dk sonra 1 paket vanilin ve 1 kutu krema ilave edip güzelce çırpalım.
  • Hazır muhallebimizi etimeklerin üzerine yayalım.
  • Çiğ kadayıfı önceden buzluğa koyalım.
  • Tereyağı tavada eritip buzluktan çıkan çiğ kadayıfları elimizle ufalayalım. ve kavuralım, üzerine 3 yemek kaşığı toz şeker ilave edip.
  • Ceviz içini ufalayalım ve kadayıflara katalım. ”, ve cevizlerle beraber kavurmaya devam edelim rengi kahve rengiye dönene kadar.
  • Pişmiş kadayıfları muhallebenin üzerine yayalım ve buzdolabında dinlendirelim. Bir gece önceden yapıp bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder