2 Mayıs 2021 Pazar

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi

 

Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

Muhallebi için:

  • 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kutu krema
  • (evinizde varsa 40-50 gram beyaz çikolata koyabilirsiniz.)

Tel kadayıfı için:

  • 200-250 gram kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Orta büyüklükte çekilmiş 1 çay bardağı ceviz

    Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı

  • Beyaz çikolatayı eklemek zorunda değilsiniz çikolatasız da kıvamı gayet güzel oluyor sadece daha lezzetlenmesi için ekliyorum ☺️.
  • Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyelim ve karıştırarak güzelce kaynayana kadar pişirelim.
  • Kaynadıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Sık sık karıştıralım.
  • Krema soğurken tel kadayıfını kavuralım. Bir tavaya tereyağını alıp eritelim.
  • Eridikten sonra üstüne şekeri ekleyim sonra şeker biraz erdikten sonra üzerine kavrulmuş tel kadayıfını ekleyelim ve yaklaşık 6-7 dk karıştırarak tekrar kavuralım.
  • Kavrulduktan sonra üstüne cevizini ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Muhallebi soğuyunca içine kremasını ekleyip mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
  • Tel kadayıfı da soğuduktan sonra en alt katına tel kadayıfı koyaraktan kaselere koyalım.
  • Buz dolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  • Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder