Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
Muhallebi için:
- 1 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 kutu krema
- (evinizde varsa 40-50 gram beyaz çikolata koyabilirsiniz.)
Tel kadayıfı için:
- 200-250 gram kavrulmuş tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Orta büyüklükte çekilmiş 1 çay bardağı ceviz
Tel Kadayıflı Muhallebi Tarifi Yapılışı
- Beyaz çikolatayı eklemek zorunda değilsiniz çikolatasız da kıvamı gayet güzel oluyor sadece daha lezzetlenmesi için ekliyorum ☺️.
- Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri bir tencereye ekleyelim ve karıştırarak güzelce kaynayana kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra vanilya ve çikolatayı ekleyelim. Soğumaya bırakalım. Sık sık karıştıralım.
- Krema soğurken tel kadayıfını kavuralım. Bir tavaya tereyağını alıp eritelim.
- Eridikten sonra üstüne şekeri ekleyim sonra şeker biraz erdikten sonra üzerine kavrulmuş tel kadayıfını ekleyelim ve yaklaşık 6-7 dk karıştırarak tekrar kavuralım.
- Kavrulduktan sonra üstüne cevizini ekleyip soğumaya bırakalım.
- Muhallebi soğuyunca içine kremasını ekleyip mikser yardımıyla güzelce çırpalım.
- Tel kadayıfı da soğuduktan sonra en alt katına tel kadayıfı koyaraktan kaselere koyalım.
- Buz dolabında en az 2 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder