6 Mayıs 2021 Perşembe

Kalburabastı / Sivas Tarifi

 

Kalburabastı / Sivas Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 250 g Bizim Yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı iri kırılmış ceviz

Şerbeti için

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1/4 limonun suyu

Kalburabastı / Sivas Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  • 250 g Bizim Yağ, yoğurt, yumurta ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura cevizleri ilave edip tekrar yoğurun.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Rendenin kalın tarafına bastırarak elips şekli verin. Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kızaran kalburabastıları bir servis tabağına alın.
  • Üzerine soğuyan şerbetten dökün. Kalburabastılar şerbeti tamamen çekince servis yapın.
    Daha fazlası için şerbetli tatlılara göz atabilir, Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tatlısını deneyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder