Kalburabastı / Sivas Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 250 g Bizim Yağ
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı toz şeker
- 1/4 limonun suyu
Kalburabastı / Sivas Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için, su ve toz şekeri geniş bir tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
- 250 g Bizim Yağ, yoğurt, yumurta ve vanilyayı geniş bir yoğurma kabına alıp karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun.
- Hamurun üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamura cevizleri ilave edip tekrar yoğurun.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Rendenin kalın tarafına bastırarak elips şekli verin. Kalburabastıları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Kızaran kalburabastıları bir servis tabağına alın.
- Üzerine soğuyan şerbetten dökün. Kalburabastılar şerbeti tamamen çekince servis yapın.Daha fazlası için şerbetli tatlılara göz atabilir, Türk mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan hanım göbeği tatlısını deneyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder