6 Mayıs 2021 Perşembe

Şambali Tatlısı Tarifi

 

Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 paket karbonat

Şerbeti için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 2~3 damla limon suyu

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Badem

Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?

  • Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alıp kaynatın.
  • Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Şambali için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın.
  • Pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
  • Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına yayın. Üzerine tuzsuz fıstıkları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Kakaolu dondurma ve bademle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder