Şambali Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
- 2.5 su bardağı irmik
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 1 paket karbonat
Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 2~3 damla limon suyu
Üzeri için
- Vanilyalı dondurma
- Badem
Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için toz şeker ve suyu geniş bir tencereye alıp kaynatın.
- Limon suyunu ilave edip 3-4 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Şambali için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir tencereye alın.
- Pürüzsüz kıvamlı bir harç elde edinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Harcı hafif yağladığınız bir fırın kabına yayın. Üzerine tuzsuz fıstıkları ilave edip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
- Soğuyan şerbeti sıcak tatlının üzerine dökün. Tatlı şerbeti tamamen çekince dilimleyin. Kakaolu dondurma ve bademle süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder