Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 1 su bardağı kırılmış ceviz içi
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 4 damla limon suyu
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak şeker ,su ve limon ıle şerbet yapılır ve kaynadıktan 5 dk sonra kapatılır.Soğumaya bırakılır.
- Hamur için sıvı yağ, sana yağ ,irmik ,yoğurt ,sirke ,vanilya ,kabartma tozu, vanilya iyice karıştırılır.
- Son olarak un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
- Hamurdan bezeler yapılır.
- Delikli çaydanlık altlığında yada rende üzerinde hamura şekil verilir ve elle açılır yuvarlak şekilde yaydırılır ceviz harcı koyulur ve üste doğru kapanır ve ters çevirilerek tepsiye koyulur.
- 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
- Tatlı ılık şerbet soğuk olarak buluşturulur. 📌📌📌📌📌.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder