8 Mayıs 2021 Cumartesi

Kalburabastı Tarifi

 

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 1 vanilya
  • 1 kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç harcı için;

  • 1 su bardağı kırılmış ceviz içi

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 4 damla limon suyu

    Kalburabastı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak şeker ,su ve limon ıle şerbet yapılır ve kaynadıktan 5 dk sonra kapatılır.Soğumaya bırakılır.
  • Hamur için sıvı yağ, sana yağ ,irmik ,yoğurt ,sirke ,vanilya ,kabartma tozu, vanilya iyice karıştırılır.
  • Son olarak un ilave edilir yumuşak bir hamur elde edilir.
  • Hamurdan bezeler yapılır.
  • Delikli çaydanlık altlığında yada rende üzerinde hamura şekil verilir ve elle açılır yuvarlak şekilde yaydırılır ceviz harcı koyulur ve üste doğru kapanır ve ters çevirilerek tepsiye koyulur.
  • 180 derece fırında yaklaşık 15 dk pişirilir.
  • Tatlı ılık şerbet soğuk olarak buluşturulur. 📌📌📌📌📌.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder