8 Mayıs 2021 Cumartesi

Çilekli Milföy Tatlı Tarifi

 

Çilekli Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet milföy yaprağı

Üzeri İçin

  • Çilek
  • Beyaz çikolata parçaları
  • Pudra şekeri

Muhallebisi İçin

  • 3.5 su bardağı süt
  • yarım su bardağı nişasta
  • yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı krema

    Çilekli Milföy Tatlı Tarifi Yapılışı

  • İlk önce muhallebimiz için vanilya ve krema hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyunca vanilya ve kremamızı katıp iyice karıştırıyoruz. Milföylerimizi 4 parçaya kesip üzerine kabarmaması için çatal batırıyoruz.
  • 200 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra 3 parçasını alıp elimizle yada bıçakla küçük parçalar halinde doğruyoruz.
  • Geri kalanlarıda ortadan ikiye kesip arasına krema sürüp üzerine çilek ve beyaz çikolata koyalım.
  • Tekrar üzerine diğer parçasını koyup yine aynı işlemi uyguladıktan sonra doğranmış milföylerden koyalım.
  • Üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Deneyeceklere afiyet olsun🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder