Çilekli Milföy Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet milföy yaprağı
Üzeri İçin
- Çilek
- Beyaz çikolata parçaları
- Pudra şekeri
Muhallebisi İçin
- 3.5 su bardağı süt
- yarım su bardağı nişasta
- yarım su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı krema
Çilekli Milföy Tatlı Tarifi Yapılışı
- İlk önce muhallebimiz için vanilya ve krema hariç tüm malzemelerimizi bir tencereye alıp pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz soğuyunca vanilya ve kremamızı katıp iyice karıştırıyoruz. Milföylerimizi 4 parçaya kesip üzerine kabarmaması için çatal batırıyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra 3 parçasını alıp elimizle yada bıçakla küçük parçalar halinde doğruyoruz.
- Geri kalanlarıda ortadan ikiye kesip arasına krema sürüp üzerine çilek ve beyaz çikolata koyalım.
- Tekrar üzerine diğer parçasını koyup yine aynı işlemi uyguladıktan sonra doğranmış milföylerden koyalım.
- Üzerine pudra şekeri serpiştirelim. Deneyeceklere afiyet olsun🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder