Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
22 adet için ;
- 125 gram tereyağ
- 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
- 2-3 su bardağı un
Üzeri için ;
- 2 tatlı kaşığı pekmez
- 1-2 yemek kaşığı su
- 1 kase kavrulmuş susam
- 1 yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Kandil Simidi Tarifi Yapılışı
- Hamuru için un hariç tüm malzemeyi derin bir cam kasede karıştırdım.
- Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
- Ortalama 25 gram kadar bezeler koparıp simit şeklini verdim.
- Bir kısmını pekmezli suya batırıp susama buladım, bir kısmının da üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serptim.
- Önceden ısıtılmış 170 ° fırında kızarana kadar pişirdim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder