9 Mayıs 2021 Pazar

Kandil Simidi Tarifi

 

Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler

22 adet için ;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 dolu çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 2-3 su bardağı un

Üzeri için ;

  • 2 tatlı kaşığı pekmez
  • 1-2 yemek kaşığı su
  • 1 kase kavrulmuş susam
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

    Kandil Simidi Tarifi Yapılışı

  • Hamuru için un hariç tüm malzemeyi derin bir cam kasede karıştırdım.
  • Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur elde ettim.
  • Ortalama 25 gram kadar bezeler koparıp simit şeklini verdim.
  • Bir kısmını pekmezli suya batırıp susama buladım, bir kısmının da üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu serptim.
  • Önceden ısıtılmış 170 ° fırında kızarana kadar pişirdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder