Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbet için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur için
- 2 su bardağı un
- Yarım tatlı kaşığı karbonat
- 2 yumurta
- 5 yemek kaşığı margarin
- 250 gr tuzsuz taze beyaz peynir
Süslemek için
- Hindistan cevizi
Kemalpaşa Tatlısı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın. Limon suyunu ekleyip 1-2 taşım daha kaynatın.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tuzsuz taze beyaz peyniri rendeleyin.
- 2 kaşık unu daha sonra kullanmak üzere ayırın, kalan unu elekten geçirerek geniş bir tepsiye alın.
- Ortasını havuç şeklinde açıp yumurta ve karbonat ekleyin.
- Oda ısısında yumuşatılmış 4 yemek kaşığı margarin ve peyniri ekleyip 3-4 dakika yoğurun.
- Hamuru 18 parçaya bölüp ayırdığınız una hafifçe bulayarak elinizde yuvarlayın.
- Hamur toplarını yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında pembeleşinceye kadar 20-25 dakika pişirin.
- Pişen hamurları ılık şerbete atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın.
- Kevgirle alıp servis tabağına dizin. Soğuyunca rendelenmiş hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.
- Kemalpaşa tatlısını, kakaolu dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kemalpaşa Tatlısının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tatlının içerisine beyaz peynir yerine, mozarella veya süzme peynir de kullanılabilir.
- Hamurun kıvamı yumuşak olursa, azar azar un ekleyebilirsiniz.
- Kıvamını tutturabilmek için, hamurun üzerini örtüp 15 dakika dinlendirebilirsiniz.
- Hamurları pişirmeye başladığınızda tencerenin kapağını açmayın. 10 dakika sonunda tatlının pişip pişmediğine bakabilirsiniz.
- Pişen tatlıları tencereden başka bir kaba dökün ve buzdolabında bekletin. Tatlıları alırken kaşık veya çatal kullanmayın. Aksi halde hamurlar dağılmaya başlayacaktır.
1 Porsiyon Kemalpaşa Tatlısı Kaç Kaloridir?
Şerbet ile tatlandırılan Kemalpaşa tatlısının bir porsiyonu, 165 kaloridir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder