6 Mayıs 2021 Perşembe

Badem Tatlısı Tarifi

 

Badem Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı toz badem
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 125 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Tuzsuz bütün badem

Şerbet için

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Badem Tatlısı Nasıl Yapılır?

Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın ve soğumaya bırakın. Badem tatlısı için, toz badem, yumurta, pudra şeker, eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu ve vanilyayı çukur bir kaba alıp yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine birer tane bademi hafifçe batırarak yapıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Şerbeti çekince servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder