8 Mayıs 2021 Cumartesi

Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi

 

Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un yaklaşık 1, 5-2 su bardağı un

İç harcı için;

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri
  • Maydanoz

Kızartmak için;

  • Çok az sıvı yağ

    Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle yumurtayı, suyu, sütü ve tuzu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
  • Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave edip krep hamuru olacak şekilde yapıyoruz.
  • Kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olacak.
  • Isıttığımız yapışmaz tavaya bir kepçe kadar karışımımızdan döküp yayıyoruz.
  • Fazla kızarmadan ters çeviriyoruz.
  • Diğer tarafıda aynı şekilde çok az pişirip bu şekilde krep hamurumuzu bitiriyoruz.
  • Hafif pişen kreplerimizin ortasına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup önce iki kenarını sonra diğer iki kenarını ortada birleştiriyoruz.
  • Birleşim yeri alta gelecek şekilde tavamıza alıp çok az sıvı yağı da ekleyip kreplerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.
  • Kızaran kreplerimizi 2ye bölüyoruz krep böreğimiz hazırdır.
  • Not:krepin kurumaması için ve katlaması kolay olsun diye çok kızartmadan pişirin çünkü peynirli harcı kattıktan sonra tekrar kızartacağız afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder