Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tane yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yeteri kadar un yaklaşık 1, 5-2 su bardağı un
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- Kaşar peyniri
- Maydanoz
Kızartmak için;
- Çok az sıvı yağ
Krep Börek (Sahurda En Kolay Yapılabilecek Börek) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle yumurtayı, suyu, sütü ve tuzu derin bir kasede iyice çırpıyoruz.
- Daha sonra üzerine unu yavaş yavaş ilave edip krep hamuru olacak şekilde yapıyoruz.
- Kıvamı kek hamurundan biraz daha sıvı olacak.
- Isıttığımız yapışmaz tavaya bir kepçe kadar karışımımızdan döküp yayıyoruz.
- Fazla kızarmadan ters çeviriyoruz.
- Diğer tarafıda aynı şekilde çok az pişirip bu şekilde krep hamurumuzu bitiriyoruz.
- Hafif pişen kreplerimizin ortasına peynirli maydanozlu harcımızdan koyup önce iki kenarını sonra diğer iki kenarını ortada birleştiriyoruz.
- Birleşim yeri alta gelecek şekilde tavamıza alıp çok az sıvı yağı da ekleyip kreplerimizi arkalı önlü güzelce kızartıyoruz.
- Kızaran kreplerimizi 2ye bölüyoruz krep böreğimiz hazırdır.
Not:krepin kurumaması için ve katlaması kolay olsun diye çok kızartmadan pişirin çünkü peynirli harcı kattıktan sonra tekrar kızartacağız afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder