Runch Sos Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak yada sarımsak tozu
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 tutam kekik
- Maydanoz
- Dereotu
- Yeşilsoğan
- Karabiber
- Tuz
Runch Sos Tarifi Yapılışı
- ir kaseye yoğurtlarımızı koyalım içerisine, yeşilliklerden maydanoz dereotu ve incecik doğradığımız taze soğanımızı ilave edelim.
- Taze sarımsak varsa o da çok yakışacaktır.
- Yeşillikleri doğrayabildiğimiz kadar ince doğrayalım.
- Sarımsakları ezelim.
- Karabiber, tuz ve dağ kekiğide ekleyip iyice harmanlayalım.
- Sarımsak yerine sarımsak tozuda olur.
- Hardalınız varsa onuda ekleyebilirsiniz mayonezide ekleyip harmanlamaya devam edin.
- Sosu hazırladıktan sonra buzdolabında 1 saat bekletirseniz yeşilliklerin ve sarımsağın aroması yoğurda daha güzel geçecektir.
Sos miktarını istediğiniz gibi azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Bu sos çabuk bozulabilen yapıda, o yüzden yaptığınız gün bitebilecek bi miktarda yapmaya özen gösterin.
Deneyenlere şifa olsun,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder