Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı taze veya dondurulmuş mısır taneleri
- 2 su bardağı ikiye bölünmüş üzüm veya çeri domates
- 1 su bardağı ufalanmış feta peyniri
- 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
- Tat vermek için tuz, karabiber ve şeker
- Lime limon
- 1 adet kırmızı soğan
Sos için:
- 1 çorba kaşığı taze rendelenmiş misket limonu kabuğu (sıkmadan önce misket limonu rendeleyin)
- 1 yemek kaşığı sirkesi
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak (yaklaşık 3 diş sarımsak)
Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası Nasıl Yapılır?
- Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
- Mısırı karıştırın ve ara sıra karıştırarak/fırlatarak 3-5 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
- Mısırı hafifçe soğutun ve bir kenara koyun. Misket limonu kabuğu rendesi, limon suyu, sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarımsağı küçük bir kapta çırpın.
- Orta boy bir kapta domates, küp doğranmış kırmızı soğan, peynir, kişniş ve mısırı karıştırın.
- Salatayı salata sosu ile karıştırın ve tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder