Malzemeler
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı un
- 1 iri diş sarımsak
- 6 bardak su veya tavuk suyu (200 ml)
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz (azaltıp arttırabilirsiniz😉)
Terbiyesi için :
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- Çeyrek limon suyu
Üzeri için :
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı nane
Yapılışı
- Tenceremize tereyağını ve zeytinyağını alıp tereyağı eridikten sonra unumuzu ilave edelim ve hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine iyice ezilmiş sarımsağı ilave edip güzelce kavuralım ve üzerine suyunu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra blendırdan çekelim. (üzerinde oluşan köpüğü almayı unutmayalım😉).
- Ben sarmısakların ağza gelmesini istemediğim için blendırdan geçiriyorum 😉.
- Terbiye malzemelerini birleştirip güzelce çırpalım.
- Çorbadan 2 kepçe alıp ılıştıralım bir süzgeç ( ben her zaman süzgeç kullanmayı tercih ediyorum pürüzsüz olsun diye😉) yardımıyla yavaş yavaş ekleyip sürekli karıştıralım.
- Kaynadıktan sonra tuzunu (terbiyeli çorbalardaki tuz hep en son eklenir ki kesilme olmasın 😉) ilave edelim bir taşım daha kaynatalım.
- Tereyağını kızdıralım ve nanesini ekleyip ister çorbamızın içine isterseniz servis esnasında üzerine gezdirin. Sıcak sıcak servis edelim. Afiyet olsun🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder